كلانتری:

برخوردهای دوگانه در قانون گذاری مشكلات پسماند را افزایش داده است

برخوردهای دوگانه در قانون گذاری مشكلات پسماند را افزایش داده است

الف دانلود: معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: برخوردهای دوگانه در قانونگذاری و شفاف نبودن قوانین در این زمینه، معضلات پسماند را افزایش داده است كه باید بازبینی شوند.


عیسی كلانتری روز یكشنبه در همایش بین المللی مدیریت پسماند در سازمان حفاظت محیط زیست اضافه كرد: سال قبل منابع خوبی در زمینه مدیریت پسماند تصویب گردید اما حتی یك ریال از آن به وزارت كشور داده نشد. امسال قوانین مربوط به این بخش تا حدودی اصلاح گردید اما باز هم وزارت كشور اعلام نمود كه پس از گذشت ۸ ماه از سال هنوز پولی به دست آنها نرسیده است.
وی گفت: جامعه ای كه می خواهد رشد كند و بخواهد از رفاه نسبی برخوردار باشد، قسمتی از آن افزایش مصرف و نتیجه آن تولید پسماند است. بر این اساس روزانه حدود ۵۵ هزار تن پسماند در كشور تولید می شود، البته قسمتی از پسماندهای عمرانی و توسعه ای در این آمار به حساب نمی آیند، این حجم زیادی است و برای مدیریت آن باید به جمع بندی و اجماع برسیم. اینكه چه باید كرد، مساله ای است كه زیاد به آن پراخته نشده است.
معاون رئیس جمهوری افزود: در هر نقطه از كشور با پسماند یك نوع برخورد می كنند، برخی جاها علمی و برخی سنتی است و در بعضی مكان ها به سبب یك سری محدودیت ها هیچ اتفاقی نمی افتد. بعنوان مثال امروز یكی از اشكالات اساسی در شمال كشور پسماند است كه نحوه برخورد با آن نیز مشكل دیگر است، هنوز از نظر علمی به این جمع بندی نرسیدیم كه با این پسماندها چه باید كرد، اظهار نظرهای مختلفی در این زمینه وجود دارد كه هر كدام مزایا و معایب خودش را دارد.
وی اضافه كرد: به جز تهران در شهرهای بزرگ دیگر نیز با مشكلات زیادی مواجه هستیم. مثلا در آراد كوه پسماند زیادی جمع شده است، عده ای می گویند كه مخل آسایش است اما عده ای مخالف آن هستند. بطور كلی معضل اصلی پسماند در ایران غیر از تولید زیاد، مساله «چه باید كرد با پسماند است ». دانش فنی كمی در این زمینه در كشور وجود دارد و از تجربیات كشورهای موفق در این حوزه كم استفاده می شود و در این زمنیه تحقیق، ارزیابی و تبادل مسائل فنی و اجرایی كم صورت گرفته است.
كلانتری اشاره كرد: پسماند یكی از اشكالات كشور است و بر این اساس رئیس جمهوری یكی از مسایل چهارگانه محیط زیستی خودرا پسماند اعلام نمود. باید قوانین محكمی در این زمینه تصویب و از برخوردهای دوگانه پرهیز شود.
وی گفت: علاوه بر اینها در زمینه فرهنگ عمومی نیز كم كاری شده است، مردم روزانه ۷۰۰ تا ۷۵۰ گرم پسماند تولید می كنند. چون هم كم تولید كردن را بلد نیستند وهم نمی دانند با پسماندی كه تولید كردند چگونه برخورد كنند، در واقع در این زمینه یك نوع عقب ماندگی فرهنگی داریم.
معاون رئیس جمهوری اظهار داشت: البته برخی شهرهای ما روش های پیشرفته ای برای مدیریت و تولید پسماند دارند، بعنوان مثال در سطح شهر بیرجند پسماندی دیده نمی گردد و انگار اصلا زباله ای تولید نمی گردد. یا شهر تبریز در حال نزدیك شدن به شهری سبز از لحاظ پسماند است اما در مقابل شهرهایی داریم كه در زباله غرق هستند و بنظر می رسد شهرداری ها نیز تسلیم شرایط شده اند.
كلانتری افزود: باید از نظر اقتصادی نیز كار نماییم، مثلا یكی از بانوان كرمانشاهی از پسماند كمپوست تولید می كند كه صدها تن روی دستش مانده است. در صورتیكه سالانه مقدار زیادی یارانه بابت سموم شیمیایی می دهیم، باید در این زمینه كار شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اشاره كرد: با عنایت به افزایش جمعیت و تولید زیاد پسماند اگر به آن پرداخته نشود یكی از معضلات شهری خواهد شد. در منطقه ای پسماند را آتش می زنند، جایی دفن می كنند و در بعضی جاها نیز آنرا رها می كنند. متاسفانه بین شهرداری های كشور در زمینه مدیریت پسماند هماهنگی وجود ندارد و یا كمتر دیده می شود، لازم است وزارت كشور جدی تر برخورد كند.
وی اضافه كرد: باید با كشورهای پیشرو در این زمینه همكاری بیشتری داشته باشیم، الان آلمان در زمینه پسماند در خوزستان به صورت پایلوت كار می كند اما كافی نیست. پسماند یك منبع درآمدی برای شهرداری هاست، با سازمان برنامه بودجه وارد مذاكره شدیم و گویا مقرر است بر قیمت انرژی ناشی از پسماند تجدید نظر شود. این مساله موجب می شود تا افراد با انگیزه بیشتری در این زمینه سرمایه گذاری كنند و بنظر می رسد مقرر است این قیمت دو برابر شود.
كلانتری اظهارداشت: برخی كارخانه ها فرسوده می باشند و پسماندهای تولید شده آنها می تواند خطرناك باشد، امروز كشور با عنایت به وضعیت صنایع پتروشیمی ضایعات فراوانی در این زمینه دارد. بدین سبب یكی از اشكالات ما در این زمینه پسماندها و ضایعات پتروشیمی است، امروز ما بیشترین مصرف پلاستیك را در دنیا داریم، تا امروز هم فكری جدی برای آن نشده است. در واقع در زمینه مدیریت پسماند هم از لحاظ سرمایه، علم و اجرا عقب هستیم.
وی اظهار داشت: حدودا تمام آب های سطحی در شمال كشور به شیرابه های پسماند آلوده اند، حتی خاك ها آلوده شده اند. این وضعیت خطرناكی است و حیات تمام آبزیان و جانداران در خطر است، دریا و جنگل در معرض تهدید پسماند قرار دارد و این شرایط زندگی حیات وحش را نیز به خطر انداخته است.
معاون رئیس جمهوری اشاره كرد: امیدواریم در این همایش به جمع بندی خوبی برسیم اما موظفیم از نظر اجرایی اقدامات جدی تری انجام دهیم، متاسفانه هنوز وزیر صمت فهرست صنایعی كه باید عوارض پسماند بدهند را به وزارت كشور اعلام نكرده در صورتیكه ۸ ماه از سال قبل است.
كلانتری اشاره كرد: موظفیم فرهنگ و علم كشور را در زمینه محیط زیست خصوصاً پسماند ارتقاء دهیم. اگر ۵۰ درصد كشور در حد ۵۰ درصد بیرجندی ها در زمینه پسماند فكر كنند، بخش زیادی از مشكلات در این زمینه برطرف خواهد شد.



منبع:

1398/08/26
14:15:27
5.0 / 5
4089
تگهای خبر: سازمان , هارد , هاست
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
الف دانلود