۵ سامانه ملی دوربین رقومی ایجاد می شود
به گزارش الف دانلود رئیس سازمان نقشه برداری كشور اعلام نمود: ۵ سامانه ملی دوربین رقومی با همكاری سازمان نقشه برداری و معاونت علمی ریاست جمهوری در كشور ایجاد می شود.
مسعود شفیعی روز سه شنبه در نشست تخصصی روش های نوین تعیین موقعیت نجومی و كاربردهای آن (ایجاد سامانه ملی دوربین رقومی) تصریح كرد: حدود دو دهه است كه دوربین زنیت مورد استفاده قرار می گیرد و طی این دو دهه ما نتوانسته ایم از این سامانه استفاده نماییم.
وی اضافه كرد: كشور در حوزه فعالیتهای مبنایی با موضوعات فراوانی روبه رو است كه با عنایت به شرایط اقلیمی و مساحت كشور این مورد اهمیت خاصی دارد همینطور ما از قبل از انقلاب داده ها را تهیه به روزرسانی و نگهداری كردیم اما در حوزه داده های ارتفاعی دارای ضعف و در مدیریت بحران هم گرفتار مشكل هستیم.
شفیعی خاطرنشان كرد: در حوزه ترازیابی احتیاج به اقدامات مكمل داریم كه ژئودزی ملی دقیق و به روز تهیه نماییم، باید با استفاده از ظرفیت های داخلی سامانه را به كار بگیریم اما تفاوت آن این است كه شركت های دانش بنیان داخلی را در حوزه تجهیزات نقشه برداری تقویت شوند.
رییس سازمان نقشه برداری افزود: ایده ها و میزان اثربخشی در داده های مبنایی متفاوت می باشد ازاین رو باید این دیدگاه ها را با درك بهتری از مبحث و پیاده سازی آن در كوتاه ترین زمان ممكن عملیاتی كرده و از این سامانه استفاده نماییم.
به گفته شفیعی معاونت زمین و ژئودزی سازمان نقشه برداری با همكاری دانشگاه های خارجی اطلاعات لازم را تهیه كرده اند و روند انجام فعالیتهای مبنایی هیچگاه متوقف نشده است اما با روش های فعلی در حوزه داده های مبنایی با آنچه موردنیاز كشور است، فاصله داریم كه آن هم به علت خصوصیت های سرزمینی ما است.
نشست تخصصی «روش های نوین تعیین موقعیت نجومی و كاربردهای آن» امروز، هشتم بهمن ماه با محوریت بررسی ایجاد سامانه ملی دوربین زنیت رقومی به میزبانی سازمان نقشه برداری كشور برگزار گردید.
«تعیین سطح مبنای ارتفاعی كشور (ژئوئید محلی دقیق) به روش نجوم- ژئودتیك»، «اهمیت راه اندازی سامانه ملی دوربین زنیت رقومی در ایران؛ مزایا و محدودیت های آن»، «تجربیات جهانی در مورد استفاده از سامانه زنیت رقومی و امكان سنجی سامانه ملی دوربین زنیت رقومی برای تولید داده های مكانی در ایران» از مهم ترین موضوعات این نشست تخصصی بود.
در این جلسه همینطور درباره تعیین سطح مبنای ارتفاعی كشور (ژئوئید محلی دقیق) به روش نجوم- ژئودتیك و نقش سازمان نقشه برداری كشور در تعیین چارچوب های مرجع مختصاتی كشور؛ گزارشی عرضه شد.
استادان نقشه برداری و اعضای هیأت علمی دانشگاه های تهران و امیركبیر هم درباره اهمیت سامانه دوربین زنیت رقومی، مزایا و محدودیت های آن سخنرانی كردند.
برخی كارشناسان سازمان نقشه برداری كشور، در همكاری با متخصصان ملی و بین المللی، پیشنهاد طرح ایجاد سامانه ملی دوربین رقومی «زنیت» را عرضه كرده اند. این سامانه یك سیستم سخت افزاری است كه ارتفاع ژئوئید و ارتومتریك دقیق نقاط مورد نظر را تعیین می كند كه نیاز حیاتی پروژه های زیربنایی ارتفاعی در سطح ملّی است.
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب