جزئیات طرح حمایتی از مشاغل اینترنتی
به گزارش الف دانلود، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزیر امور اقتصادی و دارایی، طرح پشتیبانی از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال کشور که در ششمین جلسه کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال، برای پشتیبانی از کسب و کارهای فضای مجازی تدوین و به تصویب شده بود، را رونمایی کردند.
به گزارش الف دانلود به نقل از ایسنا، عیسی زارع پور در این مراسم اظهار نمود: یکی از مأموریت هایی که رئیس جمهور به وزرا دادند، در قسمت اقتصاد دیجیتال است. ما اعتقاد داریم بحث اقتصاد دیجیتال سهم بزرگی در اقتصاد کل کشور دارد. ۳۵ تا ۴۰ درصد از تولید ناخالص ملی در برخی از کشورها را این بخش تشکیل می دهد. آمارها در کشور ما هم نشان داده است که این بخش حدود ۷ درصد تولید ناخالص ملی را تشکیل می دهد.
وی افزود: با موافقت رئیس جمهوری در دیماه گذشته، کارگروهی در دولت تشکیل شد که ۱۱ عضو کابینه در چارچوب این کارگروه موظف شدند موانع موجود در اقتصاد دیجیتال را به سرعت بردارند. این کارگروه با اختیارات اصل ۱۳۸ قانون اساسی و همینطور اصل ۱۲۷ هم اختیارات هیات محترم وزرا و رئیس جمهور را برای تصمیم گیری دارد.
زارع پور اظهار داشت: این کارگروه حدودا ماهانه جلسه داشته و تا به هم اکنون شش جلسه برگزار کرده است. در ذیل این کار گروه ما ۹ کمیته تخصصی پیشبینی کردیم که بیشتر از ۵۰ جلسه در حوزه های تخصصی داشته است؛ همینطور یک کمیسیون مرکب از معاونین وزرای عضو تشکیل شده که حدود ۲۰ جلسه داشته است. مصوبات بسیار خوبی هم تابحال داشتیم اما مهم ترین مصوبه که از ماه های قبل پیگیری تصویب آنرا داشته ایم، بحث پشتیبانی از کسب و کارهای اینترنتی، سکوها و پلت فرم هایی است که مردم بر روی آن کسب و کار می کنند.
وی افزود: اقتصاد دیجیتال سه لایه دارد، لایه اول بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، لایه دوم بحث اقثصاد مبتنی بر پلت فرم و لایه سوم کاربرد ارتباطات و فناوری اطلاعات در قسمت های دیگر مانند کشاورزی هوشمند، پزشکی هوشمند و غیره است؛ ما در هر سه لایه به جهت اینکه به هدف حداقل ۱۰ درصدی از تولید ناخالص ملی برسیم، تلاش هایی خیلی از سوی دوستان دنبال می شود و مصوبات آن به مرور نهایی خواهد شد. لازم به ذکر است این جلسه و آئین نامه متمرکز بر لایه دوم یعنی تسهیل فضای کسب و کار مبتنی بر اینترنت است. همانگونه که گفته شد ما این مسیر را از حدود سه ماه قبل آغاز کرده بودیم تا بتوانیم حمایت های ویژه ای را برای کسب و کارها فراهم نماییم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه محدودیت هایی در یک ماه و نیم گذشته با عنایت به ملاحظات امنیتی برای دو پلت فرم خارجی که بخشی از کسب و کارهای مردمی روی آنها بود، بوجود آمد و این سبب شد به روند این مصوبه شتاب دهیم، خاطرنشان کرد: حتی برای بعضی از بندهای این آئین نامه جلسات گوناگونی با وزرای محترم مرتبط داشتیم که امروز ابلاغ گردیده است. در این آئین نامه تسهیلات بسیار خوبی در قسمت های متعدد پیشبینی شده است که به اعتقاد من گام بسیار بزرگ و بلندی برای حمایت کسب و کارهای اینترنتی است که اگر این مصوبه به شکل کامل اجرا شود، حتما اتفاق بزرگی در کشور خواهد افتاد. صرف نظر از این که در ادامه برای دو پلت فرم خارجی چه اتفاقی رخ می دهد وظیفه ماست که این مسیر را دنبال نماییم و این ظرفیت را برای کسب و کارهای اینترنی فراهم نماییم که بتوانند خویش را ارتقا دهند.
زارع پور تاکید کرد: دولت حامی کسب وکارهای اینترنتی است و حتما این مسیر را دنبال خواهد نمود آنچه که مهم می باشد موادی است که در این آئین نامه ذکر شده و حدود ۳۰ نوع حمایت جدید که برای کسب و کارها و سکوها پیشبینی کردیم. نکته مهمی که وجود دارد اینست که اجرای آئین نامه نیازمند عزم ملی است؛ یعنی همه دستگاه هایی که نامشان در این آئین نامه آمده باید پای کار بیایند؛ ما در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حتما دبیرخانه ای را تشکیل می دهیم برای این مورد و اجرای بند به بند این آئین نامه از جانب دستگاههای مختلف که مصوبه فقط روی کاغذ نباشد و به جهت اینکه نشان دهیم اجرایی می شود، از هفته آینده اجرای بندهای در رابطه با وزارت ارتباطات را شروع می نماییم.
به قول وی در بسته حمایتی دولت از کسب و کارهای اینترنتی موضوع هایی همچون پرداخت، تبلیغات، حمل و نقل، زیرساخت، مالیات، تسهیلات و احراز هویت دیده شده است.
در حوزه پرداخت، خدماتی همچون حساب امانی (کسر مبلغ خرید بعد از اطمینان از سبد کالا) خرید اعتباری (پرداخت وجه با فاصله از دریافت کالا)، پرداخت مستقیم، کیف پول، درگاه پرداخت و رمزریال عرضه می شود.
وی افزود: در حوزه تبلیغات تخفیف حداکثری تبلیغات در دستگاههای اجرایی و صدا و سیما برای کسب و کارها و پلت فرم ها دیده شده و همینطور پلت فرم موظف شده که با انجام تبلیغات در مدت کوتاهی نصف دنبال کننده های کسب و کار در پلت فرم های خارجی را در پلت فرم داخلی معرفی نماید. برنامه سازی برای معرفی در صدا و سیما و اختصاص بسته ویژه تبلیغات پیامکی از دیگر بخش های تبلیغات است.
زارع پور اضافه کرد: در قسمت حمل و نقل کالا تخفیفاتی در خدمات پستی دیده شده. در قسمت مالیات مقرر شد کسب و کارهایی که سابقه مالیاتی ندارند تا سقف 2 میلیارد تومان از مالیات معاف شوند و همینطور کسب و کارهایی که سابقه مالیاتی دارند، از تخفیف مالیاتی برخوردار شوند. همینطور هزینه راه اندازی و توسعه کسب و کار بعنوان هزینه مالیات پذیرفته شده است. در قسمت تسهیلات متناسب با دنبال کننده های حساب کاربری تسهیلات به کسب و کار داده می شود و همینطور برای اولین بار حساب کاربری بعنوان دارایی نامشهود برای اعتبارسنجی یا بعنوان وثیقه نزد بانکها قابل ارائه است.
طبق اعلام وزیر ارتباطات، همینطور تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی هم به این بخش اختصاص داده می شود. کسب و کارهای خانگی احتیاج به دریافت مجوز ندارند و ثبت نام آنها در پلت فرم به منزله ثبت در درگاه ملی مجوزهاست.
ضربه سخت به کسب و کارهای مجازی
وزیر امور اقتصادی و دارایی هم در این مراسم اظهار داشت: فضای ناآرام طی دو ماه گذشته، ضربه سختی به کسب و کارهای مجازی وارد و معیشت آنها را با تنگنا مواجه کرد.
سیداحسان خاندوزی اظهار نمود: طی یک الی دو ماه گذشته کسب و کارها ایام سختی را پشت سر گذاشتند و خیلی سخت و تلخ بود که تعدادی از افرادی که به صورت خود اشتغالی و با تاکید بر فناوری نوین فعالیت می کردند با مشکل رو به رو شدند.
وی ادامه داد: فضای ناآرامی ها ضربه جدی به کسب و کارها وارد و ایام سختی را برای فعالان این حوزه ایجاد کرد و حتما معیشت خیلی از خانوارها، ناشی از این روزهای سخت گرفتار تنگنا شد.
این طرح به منظور پشتیبانی از کسب و کارهای اینترنتی که در سکوهای داخلی مبادرت به فعالیت می نمایند پس از برگزاری جلسات فشرده ی بررسی و هماهنگی میان نهادهای اجرایی چون وزارت ارتباطات، وزارت اقتصاد، وزارت صنعت، وزارت ارشاد، سازمان برنامه و بودجه، صداوسیما و بانک مرکزی و در نهایت تصویب در کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال، رونمایی گردید.
در این آئین نامه که در چارچوب ۱۴ ماده به تصویب رسیده است، حدود ۳۰ نوع امکان و حمایت قانونی جدید برای سکوها و کسب و کارهای اینترنتی پیشبینی شده است که در چارچوب تکالیفی برای دستگاههای مختلف در چارچوب این آئین نامه متبلور شده است. در این آئین نامه برای سکوهای کسب و کاری مشمول، تسهیلاتی همچون امکانات متنوع پرداخت، فراهم کردن زیرساختهای سخت افزاری، برخورداری از مزایای استقرار در پارکهای علم و فناوری، تبلیغ در سازمان صدا و سیما و... پیشبینی شده است.
برخورداری از معافیتها و تسهیلات مالیاتی، عدم احتیاج به مجوز فعالیت، بسته های تبلیغاتی متنوع در پلتفرمهای مشمول و سازمان صدا و سیما برای بازیابی شبکه مشتریان کسب و کارها، تسهیلات بانکی، امکان استفاده از اکانت افراد در سکوهای داخلی در اعتبارسنجی بانک ها و پذیرش آن بعنوان وثیقه بانکی و چندین امکان دیگر، همچون تسهیلاتی است که برای کسب و کارهای فعال در سکوهای مشمول در نظر گرفته شده است.
از آنجاکه از همان ابتدای آغاز به فعالیت دولت سیزدهم رشد حوزه اقتصاد دیجیتال یکی از اولویت ها به شمار می رفت ازاین رو در زمستان سال قبل به دستور رئیس جمهوری، کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال مرکب از وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی؛ صنعت، معدن و تجارت؛ تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تشکیل و آغاز به کار کرد که بر مبنای اصل ۱۲۷ و ۱۳۸ قانون اساسی، تمام اختیارات هیات وزیران و رئیس جمهور در مبحث اقتصاد دیجیتال به این کارگروه تفویض شده است و مصوبات آن مانند مصوبات هیئت وزیران است و تصمیماتی که در این کارگروه گرفته می شود به منزله تصمیم رئیس جمهوری است.
هدف از تشکیل این کارگروه ویژه راهبری و هماهنگی توسعه اقتصاد دیجیتال و دستیابی به کسب سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد کشور در افق ۱۴۰۴ به حساب می آید.
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب