در گفتگوی مهر با جانشین وزیر ارتباطات؛

گزارش کیفیت اینترنت بررسی گردید

گزارش کیفیت اینترنت بررسی گردید

به گزارش الف دانلود، جانشین وزیر ارتباطات گزارش محدودیت و اختلال در اینترنت ایران را بررسی کرد و اظهار داشت: بعضی از سایتهای عنوان شده در گزارش، تحریم، برخی نه تحریم و نه فیلتر و برخی دیگر در دولت قبل فیلتر شده اند.


به گزارش الف دانلود به نقل از مهر، در هفته گذشته دومین گزارش انجمن تجارت الکترونیک تهران با عنوان «گزارش تحلیلی اختلال ها، محدودیت ها و سرعت اینترنت در ایران» منتشر گردید. این گزارش در امتداد گزارش اولی بود که تیرماه سالجاری منتشر گردید. در بخشی از گزارش انجمن آمده است: «جدیدترین یافته های گزارش کیفیت اینترنت ایران نشان داده است که ایران با ۱۴۶ امتیاز منفی بدترین کیفیت اینترنت را در بین ۵۰ کشور بررسی شده دارد. وضعیت اینترنت ایران در سه شاخص اختلال، سرعت و محدودیت نشان داده است که اینترنت ایران از آغاز سال ۱۴۰۲ در حال بدترشدن بوده و از میانه های تابستان تا اواخر آبان با شیبی کم اما وضعیتی روبه بهبود داشته است. اما از آغاز آذر وضعیت کیفیت اینترنت مجدد در سیری نزولی قرار دارد». امیر لاجوردی جانشین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در امور ارتباطات در گزارش الف دانلود به نقل از مهر گزارش انجمن تجارت الکترونیک را مورد نقد و بررسی قرار داد و در این رابطه به خبرنگار مهرگفت: در صفحه ۲ گزارش ذکر شده «همچنان استفاده از اینترنت برای ایرانی ها، بدون فیلترشکن ممکن نیست و منطق استفاده از فیلترشکن، علاوه بر تحمیل هزینه ی ماهانه ی چند هزار میلیاردی از سبد معیشتی کل خانواده های ایرانی، باعث افزایش صدمه پذیری بر روی تجهیزات دیجیتال کاربرها، نفوذ و نشت اطلاعات کسب و کارها و افزایش آزارهای دیجیتالCyberbullying شده است». در این جمله دو گزاره ی ۱. هزینه چند هزار میلیاردی کاربران ۲. افزایش نفوذ و صدمه پذیری تجهیزات دیجیتال کاربران بدون استدلال فنی مطرح گردیده است. وی ادامه داد: برای گزاره اول به «سخنرانی نمایندگان مجلس، گزارش تابستان ۱۴۰۲ شرکت یکتا نت، تخمین مالی استفاده حداقل ۶۴ درصدی مردم از فیلترشکن ها طبق گزارش کمیسیون صنایع و معادن مجلس مورخ ۳۰ مرداد ۱۴۰۲» ارجاع داده شده در صورتیکه هیچکدام ارزیابی علمی از میزان استفاده کاربران از «فیلترشکن پولی» مورد استفاده کاربران نداشته است. در قسمت دوم هم هیچ ارزیابی علمی در مورد افزایش صدمه پذیری تجهیزات کاربران عرضه نشده است. لاجوردی همینطور ضمن اشاره به بخش دیگر گزارش انتشار یافته توسط انجمن تجارت الکترونیک اظهار داشت: در صفحه سوم نمودار ارتباط ها دارای اشتباهات مختلف است بعنوان مثال افتا زیر مجموعه وزارت ارتباطات نیست و هیچ ارتباط ساختاری با آن ندارد، امنیت شبکه هم هیچ ارتباط ساختاری با کمیسیون تنظیم مقررات ندارد. پهنای باند بین الملل هیچ ارتباطی با کارگروه اقتصاد دیجیتال که دبیرخانه آن در وزارت اقتصاد است ندارد. عمر کارگروه اقتصاد دیجیتال دو سال است. همینطور میتوان گفت مدل اقتصادی در ارتباط با شورایعالی فضای مجازی است و نه کمیسیون تنظیم مقررات.
جانشین وزیر در امور ارتباطات در مورد بخش اختلال ها در گزارش مذکور اظهار داشت: در گزارش بخش اختلال ها ایراداتی وارد است همچون این که چرا میزان قطعی در سالهای گذشته بررسی نشده تا بتوان تشخیص داد که روند قطعی های لینک بین الملل یا شبکه انتقال بهبود داشته یا خیر؟ و یا چرا مرجع وجود یک مشکل به جای داده فنی یک منبع گزارش رسانه ایست!
لاجوردی اضافه کرد: در قسمت تحلیل ارزیابی اختلال یا سانسور در ایران بر مبنای ۱۰۰ و ۳۰۰ سایت اول Similarweb است. که دارای اشکالاتی است بعنوان مثال بیشتر از ۷۰ درصد استفاده مردم (اعم از ترافیک داخلی و خارجی) در سبد مصرف این ۱۰۰ یا ۳۰۰ سایت (که همگی خارجی هستند) نیست و همینطور از ۱۰۰ سایت اول SimilarWeb بیشتر از ۱۳ سایت برای کاربران ایرانی تحریم هستند و عملاً کاربر احساس اختلال در دسترسی می کند. کافی است این ۱۳ سایت در فهرست بررسی ها برای کاربران ایرانی حذف شوند تا رتبه ایران گرفتار تغییر اساسی در رده بندی اختلال شود. وی افزود: در قسمت دیگری از گزارش ادعا شده افزایش Latency به علت مشکل در پردازنده تجهیزات فیلترینگ است (صفحه ۱۵) اما هیچ شواهدی برای آن عرضه نشده است. همینطور در این گزارش اعدادی در مورد میزان ترافیک کاربران ایرانی در کلادفلر ذکر شده (صفحه ۱۴ و ۱۵) که هیچ اطلاعاتی در مورد نحوه محاسبه آن عرضه نشده است. جانشین وزیر در امور ارتباطات در مورد بخش سانسور اینترنت در این گزارش اظهار داشت: در قسمت سانسور اینترنت مشکلاتی مطرح است یکی از این موضوعات قطع کامل اینترنت است که ایران را به علت قطعی های نقطه ای و مقطعی زاهدان طبق گزارش https: //surfshark.com بعنوان رتبه اول قطعی در جهان معرفی می کند باید به این نکته اشاره نمود که یکی از افتخارات دولت سیزدهم عدم قطعی کل اینترنت در اغتشاشات سال ۱۴۰۱ (برخلاف اغتشاشات قبل) و همینطور عدم قطعی در زمان کنکور بود که الان به خاطر قطعی زاهدان رتبه یک قطع کامل به آن داده است!!! همینطور در این بخش نویسنده کوشیده که از یک گزارش خبری برای نیمه اول سال ۲۰۲۳ استفاده نماید چونکه تحلیل در نیمه دوم سال اسرائیل را کشور نخست در قطعی اینترنت بر خواهد گزید.
لاجوردی اضافه کرد: در قسمت دوم سانسور اینترنت در جهان، نویسنده در مورد فیلترینگ صحبت می کند و باز هم بر مبنای ۱۰۰ سایت اول Similarweb اعلام می کند که ایران رتبه اول در دنیا را دارد. اما در این گزارش اشاره نمی کند که از این وب سایت های گزارش شده چند درصد در دولت فعلی و چند درصد در دولت قبل مسدود شده است. بررسی ها نشان داده است که در تقسیم بندی ۱۰۰ سایت بررسی شده ۵۱ سایت بدون مشکل، ۱۴ سایت تحریم و ۳۵ سایت فیلتر شده که ۳۰ سایت در دولت قبل و ۵ سایت در دولت سیزدهم فیلتر شده است! ایشان در ادامه به سرعت اینترنت اشاره نمود و اظهار داشت: عموماً میزان سرعت با وجود CDN در آن کشور ارتباط مستقیم دارد. در ۵۰ کشور بررسی شده توسط انجمن بجز ۳ کشور بقیه دارای CDN کلادفلر هستند و سه کشور ایران، ونزوئلا و اوروگوئه بدون CDN (حداکثر در ظاهر) هستند که ایران و ونزوئلا هم در جدول آخر قرار دارند.
لاجوردی افزود: در قسمت در ارتباط با زیرساخت نویسنده عنوان کرده «وضعیت پهنای باند بین الملل ایران در انتها دولت دوازدهم، ۸ ترابیت بر ثانیه گزارش شده است» و در قسمت دیگری «کارشناسان اینترنت تخمین می زنند، این عدد در مهر ۱۴۰۱ به ۳ ترابیت بر ثانیه کاهش و هم اکنون تنها به ۶ ترابیت بر ثانیه رسیده است» مشخص است که نویسنده معنای پهنای باند (ظرفیت) را با ترافیک اشتباه گرفته چون با آغاز فیلترینگ اینستاگرام پهنای باند کاهش نیافت (و همواره افزایشی بوده) بلکه ترافیک کاسته می شود. وی ادامه داد: در پیوست ۷ گزارش انجمن الکترونیک ۱۵۰ سایت بعنوان سایت های فیلتر شده و فاقد حساسیت عنوان شده که پیشنهاد گردیده رفع فیلتر شوند. از این تعداد سایت: ۴۳ سایت تحریم هستند. ۳۳ سایت نه فیلتر است و نه تحریم (به عنوان مثال سایت cmu.eduکه سایت دانشگاه معروف کارنگی است یا سایت pixlr یا سایت دانشگاه کلمبیا ).۹۸ سایت فیلتر است که ۸۴ سایت در ارتباط با دولت قبل است.
لاجوردی در انتها اظهار داشت: در مجموع از ۲۳۵ در سه فهرست ۱۵۰ سایت فیلتر است که ۱۰۹ سایت در دولت قبل فیلتر شده است. (۷۳٪ در دولت قبل )۷۸ سایت تحریم است.(برخی سایت ها هم فیلتر است هم تحریم )۵۴ سایت نه فیلتر است نه تحریم.


منبع:

1402/10/30
15:37:42
0.0 / 5
352
تگهای خبر: ارتباطات , ارتباطات و فناوری اطلاعات , الكترونیك , اینترنت
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
الف دانلود