نگرانی در دومین اقتصاد جهان هویدا شد

نگرانی در دومین اقتصاد جهان هویدا شد

الف دانلود: صادرات چین به شدت کند می شود و واردات قبل از تعرفه های ترامپ کاهش پیدا می کند.


به گزارش الف دانلود به نقل از ایسنا، صادرات چین به شدت کم شد و واردات بطور غیرمنتظره ای در ماه نوامبر کم شد که این نشانه نگران کننده ای برای اقتصاد شماره دو جهان است برای اینکه بازگشت قریب الوقوع دونالد ترامپ به کاخ سفید خطرات تجاری جدیدی را به همراه دارد.
ارقام ناامیدکننده تجارت بدنبال فاکتورهای دیگری است که رشد ناچیز در ماه نوامبر را نشان می دهد، که حاکی از آنست که پکن باید اقدامات بیشتری برای پشتیبانی از اقتصاد متزلزلی که احیانا سال آینده با چالش های بیشتری مواجه خواهد شد، انجام دهد.
داده های گمرک نشان داد که محموله های خروجی در ماه گذشته ۶.۷ درصد رشد داشته است که پیش بینی افزایش ۸.۵ درصدی را از دست داده و نسبت به افزایش ۱۲.۷ درصدی در اکتبر کم شده است. واردات ۳.۹ درصد کم شد که بدترین عملکرد آنها در ۹ ماه گذشته بود و انتظارات برای افزایش ۰.۳ درصدی کم شد و درخواست ها برای حمایت بیش از سیاست برای پشتیبانی از تقاضای داخلی را حفظ کرد.
رهبران ارشد متعهد شدند که محرک های اقتصادی را در سال ۲۰۲۵ بالا برند و زبان را در مورد تنظیمات پولی و مالی چین به سوی واژگان سازگارتر سوق دهند تا تقاضا را بالا برند و مصرف کنندگان را به سوی هزینه ها برگردانند. ژو تیانچن، اقتصاددان ارشد گفت تقاضای جهانی فوق العاده قوی نیست و داده های صادرکنندگان بزرگ دیگر مانند کره جنوبی و ویتنام نیز حاکی از سطوح مختلف کندی هستند. وی افزود نشانه های اولیه با پیش بینی تعرفه های ترامپ در سال آینده ظاهر شده است، اما تأثیر کامل آن تا ماه های آینده، خصوصاً دسامبر و ژانویه، محسوس نخواهد بود.
ترامپ، رییس جمهور منتخب ایالات متحده، متعهد شده است که با اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای چینی، پکن را مجبور به انجام اقدامات بیشتر برای جلوگیری از قاچاق مواد شیمیایی کند. او قبلا گفته بود که تعرفه های بالاتر از ۶۰ درصد را اعمال خواهدنمود. تهدیدهای او مجتمع صنعتی چین را که سالانه کالاهایی به ارزش بالاتر از ۴۰۰ میلیارد دلار به ایالات متحده می فروشد، متزلزل کرده است.
صادرکنندگان عجله کردند قبل از افزایش تعرفه های مورد انتظار، انبارها را در ماه اکتبر به انبارهای ایالات متحده منتقل کنند و پیش بینی می کردند که بعد از بهبود تقاضای جهانی، محموله ها برای سفارش های جدید ارسال شود. در صورتیکه این روند در ماه نوامبر به شدت کم شد. اقتصاددان چینی در کپیتال اکونومیکس گفت ما انتظار داریم که صادرات در ماه های آینده، با افزایش رقابت پذیری صادرات و تعرفه های پیشتاز صادرکنندگان، باردیگر شتاب بگیرد. با این وجود، تنش های حل نشده با اتحادیه اروپا بر سر تعرفه های ۴۵.۳ درصدی بر خودرو های الکتریکی ساخت چین، تهدیدی برای گشودن جبهه دوم در جنگ تجاری پکن با غرب است.
مازاد تجاری چین در ماه گذشته به ۹۷.۴۴ میلیارد دلار رسید که از ۹۵.۷۲ میلیارد دلار در ماه اکتبر بیشتر بود. تعرفه های آمریکا تهدید بزرگ تری نسبت به دوره اول ترامپ برای چین محسوب می شود، برای اینکه صادرات ۱۹ تریلیون دلاری اقتصاد آمریکا یکی از محرک های اصلی رشد آنست و اعتماد خانوارها و کسب وکارها به سبب بحران ملکی طولانی مدت تضعیف شده است.
در صورتیکه تولیدکنندگان بهترین شرایط تجاری در هفت ماه گذشته را در نظرسنجی کارخانه ای در نوامبر گزارش کردند که نشان میدهد محرک ها درحال نفوذ هستند، آنها همین طور هشدار دادند که سفارش های صادراتی کمتری دریافت می کنند.
این روندها موجب درخواست مفسرین و کارشناسان سیاست برای دور شدن از اتکای بیش از اندازه اقتصادی به تولید و صادرات شده است. مشاوران دولت سفارش کرده اند که پکن هدف رشد خودرا در حدود ۵ درصد در سال آینده بدون تغییر نگه دارد و محرک های قوی تری را برای کاهش تعرفه های مورد انتظار ایالات متحده با تاکید بر بازار وسیع مصرف داخلی این کشور اعمال نماید.
مشکلات اقتصادی چین، سیاست گذاران را بر آن داشت تا در ماه سپتامبر وارد عمل شوند و بانک مرکزی از تهاجمی ترین تسهیلات پولی خود از زمان همه گیری، کاهش نرخ بهره و تزریق یک تریلیون یوان به سیستم مالی، رونمایی نمود. چین کاهش زیادی در واردات کالاهایی مانند روغن های گیاهی، خاک های کمیاب و کودها ثبت نمود. بیشتر آن به سبب کاهش قیمت کالاها بود، بااینکه این امر به حجم نفت خام، زغال سنگ و مس نیز کمک کرد.
انتظار می رود سیاست گذاران ارشد این هفته برای تعیین اهداف و سیاست های کلیدی برای سال آینده ملاقات کنند. سرمایه گذاران اظهاراتی را درنظر خواهند گرفت که نشان میدهد پکن بخش مصرف کننده را در اولویت سیاست های خود قرار می دهد و امسال بیشتر بر ارتقای بخش تولید متکی به صادرات خود تمرکز کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، اقتصاددانان انتظار دارند واردات چین در ماه های آتی بهبود یابد، خصوصاً بدین سبب که انتظار می رود سیاست گذاران فضای مالی را در سال آینده گسترش دهند. هوانگ از کپیتال اکونومیکس گفت هزینه های مالی قوی، که احیانا بیشتر آن به سوی سرمایه گذاری هدایت می شود، باید تقاضا برای کالاهای صنعتی را در ماه های آتی افزایش دهد.




منبع:

1403/09/22
14:09:04
0.0 / 5
160
تگهای خبر: پشتیبان , سیستم
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
الف دانلود