برق ۵۲۰۰ چاه کشاورزی استان مرکزی محدود شد
به گزارش الف دانلود، مرکزی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای استان مرکزی از اعمال محدودیت در تأمین برق پنج هزار و ۲۰۰ چاه آب کشاورزی استان به منظور صیانت از منابع آبی اطلاع داد.
محمود قدبیگی در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: اعمال محدودیت در تأمین برق چاه های آب کشاورزی تا پنج کیلووات ساعت در شبانه روز برپایه مصوبه کارگروه صیانت از منابع آب استان مرکزی صورت گرفته است و براین اساس برق تمامی چاه های آب کشاورزی استان از ۲۰ آذرماه و شهرستان های ساوه، زرندیه، دلیجان و محلات از ۳۰ آذرماه جاری تا ۱۵ فروردین سال آینده محدود شد.
وی با اشاره به اینکه ساعت کارکرد مندرج در پروانه بهره برداری چاه های آب کشاورزی در اکثر دشت های استان برابر سه هزار ساعت در سال است، اظهار نمود: این میزان در دشت اراک سه هزار و ۵۰۰ ساعت و در دشت های ساوه و زرندیه چهار هزار ساعت در سال تعیین شده است و بدیهی است که چاه های کشاورزی باید در چهار ماه پایانی سال خاموش شوند.
قدبیگی خاطرنشان کرد: اعمال محدودیت در تأمین برق چاه های آب کشاورزی با هدف مصرف بهینه منابع آب زیرزمینی و پیشگیری از افت بیشتر سطح منابع آب دشت های استان مرکزی صورت می گیرد که باعث پیشگیری از اضافه برداشت ها شده و قانونمند شدن میزان بهره برداری از منابع آب را به دنبال دارد.
وی بر لزوم رعایت ساعت کارکرد مندرج در پروانه های بهره برداری چاه ها توسط بهره برداران تصریح کرد و اظهار داشت: مدیریت همزمان مصرف آب و برق یکی از ایده های کارآمد، به روز و فنی در مدیریت منابع آبی است که کارگروه صیانت از منابع آب استان مرکزی آنرا دنبال می کند.
وی ایجاد وقفه در برداشت مستمر منابع آب زیرزمینی و پیشگیری از نابودی منابع آبی را از دیگر اهداف انجام این اقدام بیان کرد و اظهار داشت: توقف برداشت منابع آب زیرزمینی با اعمال محدودیت در تأمین برق چاه ها باعث خواهد شد که در روند برداشت منابع آب زیرزمینی تنفس ایجاد شود و این سفره ها بتوانند منابع آبی خویش را بازیابی کنند و با وقوع بارندگی ها بطور قطع سطح سفره های زیرزمینی تا حدودی افزایش خواهد یافت و از افت بیشتر جلوگیری خواهد شد.
این مقام مسئول در شرکت آب منطقه ای مرکزی، ضمن اشاره به وجود حدود دو هزار چاه دیزلی در استان اظهار داشت: محدودیت هایی در برداشت منابع آبی چاه های کشاورزی دیزلی هم درنظر گرفته شده است.
وی همینطور اظهار داشت: آب برخی مرغداری ها، دامداری ها و گلخانه ها از راه چاه های کشاورزی برقی تأمین می شود که در جهت پشتیبانی از تولید، مقرر شده است روزانه حداقل یک ساعت برق برای این واحدها درنظر گرفته شود.
منبع: alefdownload.ir
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب