معاون وزیر جهاد كشاورزی در گفت وگو با الف دانلود مطرح كرد
تامین نیاز گوشت و مرغ در آستانه ماه رمضان
الف دانلود: معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از افزایش تولید گوشت قرمز در سال 1403 به 923 هزار تن آگاهی داد و با اشاره به برنامه های این وزارتخانه برای توسعه دام های دومنظوره و افزایش راندمان تولیدمثل در دام سبک، تاکید کرد که پشتیبانی از دامداران و بهبود زیرساخت های پرورش دام می تواند وابستگی کشور به واردات را کم کند.
محمدابراهیم حسن نژاد - معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی- در گفت و گو با ایسنا، اعلام کرد: یکی از بخش ها و استعدادهای مهمی که در کشور ما وجود دارد بخش دامپروری است. سالیانه حدود ۹۲۰ هزار تن تولید گوشت قرمز داریم و در سال ۱۴۰۳ میزان تولیدات به حدود ۹۲۳ هزار تن خواهد رسید. در سال ۱۴۰۲ میزان تولید گوشت قرمز کشور حدود ۹۰۸ هزار تن بود که امسال تا انتهای سال حدود ۱۶ هزار تن به میزان تولیدات افزوده می شود. قسمتی از این تولیدات مربوط به احیای دام بود از این جهت که ما از سال ۱۳۹۹ که در گیر خشکسالی و کمبود نهاده های دامی بودیم برخی از نهاده های دامی ما از بین رفتند اما خوشبختانه با تلاش دامداران و برمبنای آمارهای مرکز آمار امسال جمعیت دام مولد افزایشی بوده و به این علت هم امسال روند تولید گوشت قرمز افزایشی است و به ۹۲۳ هزار تن خواهد رسید.
وی اضافه کرد: ۵۵ درصد این تولید در واحدهای صنعتی و دام سنگین رخ می دهد و بخشی نیز در اختیار واحدهای پرواربندی قرار می گیرد و در این واحدها بعد از کامل شدن وزن به کشتارگاه ها تحویل داده می شود و ۴۵ درصد تولید گوشت قرمز نیز در روستاها و واحدهای صنعتی صورت می گیرد و عمدتاً نیز به گوشت گوسفند مربوط است.
برنامه های جهاد کشاورزی برای خودکفایی در تولید گوشت قرمز
عاون وزیر جهاد کشاورزی باتوجه به سخنان وزیر جهاد کشاورزی درجمع خبرنگاران که به خودکفایی در تولید گوشت قرمز و تکیه بر تولید داخل تأکید کرده بود اظهار داشت: یکی از ظرفیتهای کشور در تولید گوشت قرمز واحدهای صنعتی ما هستند. تلاش ما دراین خصوص این است که بتوانیم واحدهای دام های دومنظوره را در کشور توسعه دهیم که می تواند در افزایش تولید گوشت قرمز در واحدهای دام سنگین و صنعتی کمک نماید و سیاست معاونت توسعه دام دو منظوره است که ظرفیت و استعداد تولید گوشت بالاتری دارند. همین طور حمایت هایی که از واحدهای پرواربندی انجام می گیرد که بتوانند دام را با ظرفیت غائی خودش پرورش دهند و به کشتار برود و دام لاغری کشتار نشود و این نیز یکی دیگر از اقدامات است که در حال انجام می باشد.
وی اضافه کرد: ما در عرصه واحدهای دامداری روستایی نیز با عنایت به این که ضریب بره گیری در واحدها بطور معمول از بعد بهداشتی و تغذیه پایین است، یکی از اقدامات ما نیز افزایش ظرفیت بره گیری در کشور است که باتوجه به اقدامات فنی که در عرصه تولید مثل در مجموعه و در استانها با مشارکت دامداران صورت می گیرد انجام می شود؛ بدین سبب یکی از برنامه های مهم در این مورد، بهبود راندمان تولیدمثل در دام سبک است. کشور ما باتوجه به وسعت مراتع، ظرفیت بالایی در دام سبک دارد. بنابراین، لازم است برنامه ریزی هایی صورت گیرد که با افزایش بره زایی و پیشرفت بره گیری، تولید گوشت قرمز در طول سال افزایش یابد.
کشور ما باتوجه به وسعت مراتع، ظرفیت بالایی در دام سبک دارد. بنابراین، لازم است برنامه ریزی هایی صورت گیرد که با افزایش بره زایی و پیشرفت بره گیری، تولید گوشت قرمز در طول سال افزایش یابد
حسن نژاد اضافه کرد: یکی دیگر از روش های افزایش تولید، الحاق ژن های دوقلوزایی به برخی نژادهای گوسفند است که این پروژه درحال اجراست و از ژن های خارجی و داخلی دراین خصوص استفاده می شود که بتوانیم ظرفیت دو قلوزایی و چندقلوزایی را در دام افزایش دهیم. این مساله با مشارکت دامداران و همکاران در استانها به انجام می رسد. عناوینی که در حوزه بهداشت دام باید صورت گیرد؛ با همکاری دامپزشکی در حال انجام می باشد. تمامی این موارد هم از بعد فنی و هم از نظر تغذیه ای و بهداشتی می تواند به افزایش جمعیت دام کمک نماید. همین طور قیمت و اقتصادی بودن پرورش برای دامداران؛ با افزایش قیمت، برای دامداران صرفه اقتصادی دارد که بتوانند در این بخش در تولید همت بیشتری داشته باشند.
موانع و چالش های تولید گوشت قرمز
عاون وزیر جهاد کشاورزی در جواب پرسشی درباره ی موانع موجود در راه خودکفایی، اشاره کرد: ما در این زمینه موانع نداریم، بلکه محدودیت هایی داریم که باید برطرف شوند. یکی از موضوعات بسیار مهم، سرمایه در گردش است که واحدهای پرواربندی به شدت به آن نیاز دارند و همچون نیازهای اساسی بخش کشاورزی خصوصاً دامپروری است که در این خصوص نیز، در سال قبل سعی کردیم با کمک مجلس شورای اسلامی ردیفی را بر اساس کسر یک درصد از قیمت نهاده های وارداتی در بودجه پیش بینی کردیم. خوشبختانه این مساله در بودجه سال ۱۴۰۳ گنجانده شده بود و در بودجه سال ۱۴۰۴ نیز تکرار خواهد شد.
وی اضافه کرد: علاوه بر تسهیلاتی که از محل تبصره ۱۸ و ماده ۵۲ وجود دارد، در بعد گوشت قرمز نیز این ردیف بودجه ای درنظر گرفته شد که به تامین سرمایه در گردش واحدهای پرواربندی بسیار کمک می نماید.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، سنتی بودن سیستم های پرورشی، کوچک بودن اندازه گله ها و بازده پایین تولید را از دیگر مشکلات دانست و اظهار داشت: در دام سبک، به علت سنتی بودن روش های پرورش، بازده تولید پایین است. همچنین، نوسانات قیمت نهاده های دامی موجب افزایش هزینه تمام شده تولید و فشار اقتصادی بر دامداران شده است.
واردات گوشت قرمز و نقش آن در تنظیم بازار
حسن نژاد درباره ی موثر بودن یا نبودن واردات گوشت های تنظیم بازاری اظهار داشت: به علت خشکسالی های وسیعی که در سنوات گذشته تجربه کردیم و افزایش قیمت نهاده ها، جمعیت دامی کشور کم شد و نیاز به واردات برای تنظیم بازار و تامین نیاز کشور مسئله واردات گوشت قرمز بیشتر شد. باتوجه به توسعه ای که در صنایع وابسته به گوشت بیشتر شده بخش صنعت نیاز بیشتری به گوشت دارد که قسمتی از گوشت های وارداتی به ویژه از نوع منجمد به بخش صنایع و فرآوری اختصاص می یابد و همه ساله نیز همین اتفاق می افتد. ما هر ساله نیاز به واردات گوشت منجمد برای تامین نیاز صنایع فراورده های گوشتی داریم همین طور باتوجه به کاهش جمعیت دام کشور این گوشت های وارداتی به تنظیم بازار نیز کمک بزرگی می کنند.
وی در مورد ضرورت واردات گوشت قرمز توضیح داد: واردات گوشت قرمز با دو هدف انجام می شود؛ یکی تامین نیاز مراکز پرمصرف و دیگری تنظیم بازار برای خانوارها. واردات گوشت منجمد، نیاز مراکزی مانند صنایع تولید سوسیس و کالباس، پادگان ها، بیمارستان ها و مراکز آموزشی را تامین می کند. این اقدام از ورود این مراکز به بازار گوشت قرمز خانوار جلوگیری کرده و مانع از ایجاد نوسان در نرخها می شود.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: از طرف دیگر، گوشت گرم نیز برای تامین نیاز خانوارها و تنظیم قیمت بازار وارد می شود. هدف این است که مردم بتوانند با قیمت مناسب به این محصول دسترسی داشته باشند.
تخصیص یارانه به نهاده ها برای تولید ارزان تر
عاون وزیر در جواب این پرسش که آیا صحت دارد که مقرر شده تا بجای واردات گوشت، یارانه به دامداران پرداخت گردد، اظهار داشت: این مساله نیازمند بررسی دقیق در مراجع ذیصلاح است. بطور کلی، اختصاص یارانه به تولیدکنندگان داخلی می تواند انگیزه تولید را افزایش دهد و سبب احیای واحدهای غیرفعال شود. اما این تصمیم گیری باید برمبنای یک سیاستگذاری جامع صورت گیرد تا در نهایت به سود تولیدکنندگان و مصرف کنندگان باشد.
وی اضافه کرد: یارانه ای که هم اکنون اختصاص می یابد یارانه برای نهاده است که نهاده ای که در اختیار دامداران قرار می گیرد، بصورت یارانه ای است و در این صورت جهاد کشاورزی به صورتی انتقال دهنده یارانه به مصرف کننده است و اگر ما این نهاده های یارانه ای را به بخش تولید می دهیم به علت این است که کالای مصرفی با قیمت ارزان در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد.
تأمین نیاز بازار در آستانه ماه رمضان
سن نژاد اظهار داشت: با نزدیک شدن به ماه رمضان، برنامه ریزی های ضروری جهت تامین نیاز بازار برای تولید گوشت قرمز و سفید انجام شده است و نیاز کشور بوسیله تولیدات داخل تامین می شود و حتی طی یک ماه گذشته برای تکمیل ذخایر شرکت پشتیبانی از محل تولید داخل شرکت، مبادرت به خرید از مرغداران کرد و تا حالا بالاتر از ۱۵ هزار تن گوشت مرغ خریداری و ذخیره شده است در رابطه با تخم مرغ نیز بالاتر از نیاز کشور تولید شده و علاوه بر آن بالاتر از ۱۳۵ هزار تن امسال صادر شده و تولیدات ما نیاز داخل را تامین می کند و مازاد آن نیز صادر می شود.
با نزدیک شدن به ماه رمضان، برنامه ریزی های ضروری جهت تامین نیاز بازار برای تولید گوشت قرمز و سفید انجام شده است و نیاز کشور بوسیله تولیدات داخل تامین می شودوی اضافه کرد: درباب گوشت قرمز باتوجه به میزان تولید داخل و وارداتی که صورت می گیرد مشکلی دراین خصوص وجود ندارد.
حسن نژاد در آخر تاکید کرد: بطور کلی به جز واردات گوشت قرمز برای تنظیم بازار، سایر فرآورده های دامی کشور بطور کامل از تولید داخلی تامین می شود.
برای دیدن مشروح گفت و گوی ایسنا با معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اینجا کلیک کنید.
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب