معاون گمرك به الف دانلود خبر داد

ممنوعیت رجیستری گوشی اتباع تا یك ماه

ممنوعیت رجیستری گوشی اتباع تا یك ماه

به گزارش الف دانلود معاون فنی گمرک ایران از مصوبات جدید در ارتباط با گوشیهای همراه مسافر اطلاع داد و اعلام نمود که گوشیهای اتباع خارجی تا یک ماه از تاریخ ورود آنها رجیستر نمی گردد. همینطور معافیت و ارز ۴۲۰۰ تومانی گوشیهای پستی حذف شد.



به گزارش الف دانلود به نقل از ایسنا، طی روزهای اخیر مهرداد جمال ارونقی - معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران - با تشریح شرایط پیش آمده در جریان ورود گوشیهای همراه مسافر و رجیستری غیرحضوری که از آغاز دیماه اجرایی شد، اعلام نمود که رصد ورود گوشیهای همراه مسافران ایرانی، اتباع و همینطور از راه پست گاها با تشخیص گمرک ایران در ارتباط با جریان تجاری آن همراه بوده است که مبحث در دست بررسی قرار داشته و طی هفته جاری در مورد آن تصمیم گیری خواهد شد.

این در حالی است که تازه ترین اعلام معاون فنی گمرک ایران به ایسنا از این حکایت دارد که طی جلسه روز گذشته (یک شنبه) ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز آخرین وضعیت ثبت تلفن همراه در رویه مسافری و پستی مورد بررسی قرار گرفته و درنهایت با مصوبات بسیار مهمی همراه بوده است.

مصوبه گوشیهای پستی

ارونقی در تشریح اهم مصوبات اخیر، به تصمیمی در مورد ثبت گوشیهای پستی در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره نمود و اظهار داشت که مقرر شد در صورت تصویب ستاد تنظیم بازار، گمرک ایران نسبت به اعمال نرخ ارز بر مبنای سامانه سنا برای محاسبه و عوارض گمرک و حذف ۵۰ دلار معافیت پستی صرفاً برای گوشی تلفن همراه که از تاریخ ابلاغ مصوبه مربوطه وارد کشور می شود، اقدام نماید.

این در حالی است که تا پیش از این، ترخیص کالاهای پستی به استثنای اقلامی که ورود آن از نظر شرعی یا قانونی ممنوعیت دارد، اگر کالا «جنبه تجاری» پیدا نمی کرد به ارزش حداکثر ۵۰ دلار بدون پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی و بدون مطالبه کارت بازرگانی و مجوزهای مقرر بلامانع بود، در عین حال حقوق و عوارض گمرکی با نرخ ارز رسمی (۴۲۰۰ تومان) محاسبه می شد.

اما به تازگی در ارتباط با گوشیهای پستی ورودی مسایلی وجود داشت و احتمال جریان تجاری عنوان شد که معاون فنی گمرک ایران اعلام نموده بود این مورد مورد رصد قرار گرفته و تصمیم گیری می شود. بر این اساس با مصوبه اخیر معافیت ۵۰ دلاری برای گوشیهای همراه مسافر برداشته شد و محاسبه حقوق و عوارض گمرکی با نرخ سامانه سنا انجام می شود.

گوشی اتباع تا یک ماه رجیستر نمی شود

آنطور که معاون فنی گمرک ایران اعلام نمود دیگر تصمیم دریافت شده مورد توجه در این نشست در ارتباط با گوشیهای همراه اتباع خارجی است که مصوب شده ثبت گوشیهای تلفن آنها ضمن ورود اطلاعات در هنگام ورود تبعه خارجی به کشور در مبادی ورودی، فقط بعد از انقضاء مدت یک ماه از تاریخ ورود به کشور و به صورت «حضوری» صورت گیرد.

گفتنی است طی مصوبه خردادماه سال جاری، قرار بر این شده بود که اتباع خارجی که قصد اقامت بیشتر از یک ماه را داشتند به هنگام ورود به کشور شامل مرزهای هوایی، زمینی و دریایی باید نسبت به رجیستر کردن دستگاه گوشی تلفن همراه خود صرفاً توسط گیت ورود به کشور گمرک اقدام می کردند.

شرایط جدید زمانی برای مسافران قبلی

مصوبه دیگر در این نشست به شرایط زمانی برای مسافران قبلی برای ثبت گوشی بر می گردد و معاون فنی گمرک ایران ضمن اشاره به اینکه طی مصوبه آبان ماه گمرک می تواند با رعایت چارچوب قانونی آن دسته از مسافرانی که پیش از ۳۰ مهر ماه وارد کشور شده اند و فرصت سه ماهه آنها تمام نشده را شناسایی و حداکثر تا ۱۲ دیماه برایشان فرصت ثبت اطلاعات تعیین کند، اظهار داشت: اما پیش از این گمرک ایران درخواست تغییر تاریخ ۳۰ مهر به ۳۰ آبان ۱۳۹۹ را مطرح کرده بود که مورد موافقت ستاد قاچاق کالا و ارز قرار گرفت، بر این اساس مسافران ورودی ایرانی از ۱۲ تیر ماه سالجاری تا ۳۰ آذرماه می توانند حداکثر تا ۳۰ دیماه سال جاری به صورت غیرحضوری نسبت به پرداخت حقوق ورودی متعلقه و ثبت تلفن همراه خود اقدام نمایند.

به گفته وی، مسافران ورودی از اول دیماه به بعد هم با ثبت اطلاعات در بدو ورود می توانند نسبت به پرداخت حقوق ورودی متعلقه و ثبت تلفن همراه خود اقدام نمایند.

ارونقی خاطرنشان کرد طی جلسه اخیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به منظور اطلاع رسانی بهتر به دستگاه ها، رده های استانی و مسافران، مبحث تهیه محتوای اطلاع رسانی شرایط جدید ثبت حضوری تلفن همراه، ضرورت تهیه محتوای اطلاع رسانی و انتشار آن از راه رسانه ها مورد تاکید قرار گرفته و مقرر شده دستگاههای مربوطه همچون سازمان هواپیمایی کشور و صدا و سیما همکاری لازم را به منظور اطلاع رسانی بهینه با گمرک ایران داشته باشند.





منبع:

1399/10/09
00:05:34
0.0 / 5
798
تگهای خبر: دستگاه , سازمان , گوشی
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
الف دانلود