در قالب یك رساله دكتری بررسی شد

تأثیر امواج تلفن همراه بر سلول ها

تأثیر امواج تلفن همراه بر سلول ها

نتایج یک مطالعه نشان داده است امواج تلفن همراه، سرعت رشد سلول های زنده را کند می کند و سبب ایجاد صدمه های موقت به ماده‌ی ژنتیکی سلول می شود.


به گزارش الف دانلود به نقل از ایسنا، افزایش سریع نگرانی های جهانی در مورد اثرات مواجهه با بسامد رادیوییِ (RFR) تولیدشده توسط تجهیزات رایج همچون تلفن های همراه بر سلامت سبب شده است تا محققان به بررسی اثرات بیولوژیکی این امواج بیشتر توجه نمایند.
تابحال تمام مطالعات در اینباره بر روی اثرات مستقیم امواج رادیویی بوده در حالیکه اثرات غیرمستقیم یا به عبارتی اثرات غیرهدفمند امواج رادیویی مورد مطالعه قرار نگرفته است.
تحقیقات محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران نشان داده است که امواج تلفن همراه، سرعت رشد سلول های زنده را کند می کند و سبب ایجاد صدمه های موقت به ماده‌ی ژنتیکی سلول می شود.
این تحقیق نشان داده است که این امواج با افزایش رادیکال های آزاد، سلول های زنده را در معرض صدمه های جدی قرار می دهد. این پژوهش همینطور این مورد را به اثبات می رساند که تغییرات سلولی حتی در سلول های جانبی که در معرض امواج مستقیم قرار نداشتند، اما به شکلی با سلول های تحت تاثیر امواج مستقیم مرتبط بودند هم اتفاق می افتد.
مقاومت در مقابل اشعه‌ی ایکس در سلول هایی که به مدت ۱۲ ساعت در معرض امواج قرار داشتند یکی دیگر از نتایج این تحقیق است. این مقاومت در مقابل پرتو ایکس می تواند در درمان سلول های سرطانی اختلال ایجاد نماید، اما در عین حال این امکان وجود دارد که از آن بعنوان واکسنی در مقابل عوارض ناشی از پرتودرمانی استفاده نمود. بدین سان که هنگام پرتودرمانی، سلول های سالم هم همراه با سلول های سرطانی در معرض پرتو قرار می گیرند، اما اگر این سلول ها پیش از مواجهه با پرتوها با دوز درمانی، در معرض امواج رادیویی قرار بگیرند سلول های نرمال صدمه کمتری می بینند و عوارض پرتودرمانی کمتر می شود.
بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه تهران، این تحقیق در ارتباط با رساله دکتری نجمه جویان، دانشجوی رشته بیوفیزیک است که با راهنمایی دکتر بهرام گلیائی، استاد گروه بیوفیزیک مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران و دکتر سید محمدجواد مرتضوی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز، انجام پذیرفته است. نتایج پژوهش فوق در نشریه معتبر ScienceDirect چاپ شده است.




منبع:

1399/12/11
19:52:18
0.0 / 5
510
تگهای خبر: پژوهش , تحقیقات
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
الف دانلود