دگم اندیشی ارتباطی و رقابت آزاد
تبعات برآمده از طرح صیانت همچنان ادامه دارد و در آخرین دست از تصمیم سازی های در رابطه با این مورد روز گذشته خبر رسید که نمایندگان در جلسه ای غیرعلنی تصمیم گرفته اند که بررسی طرح صیانت در کمیسیون ویژه اصل۸۵ را لغو و مبحث را به صحن علنی واگذار کنند.
به گزارش الف دانلود به نقل از ایسنا، محمدصادق جوادی حصار در ادامه یادداشت خود در روزنامه «اعتماد» نوشت: باید توجه داشت، یکی از اهرم های اصلی رشد و توسعه چه به صورت فردی و چه اجتماعی، رقابت سالم و برابر است. اگر قرار باشد، اُلمپین های ایرانی تنها بین خودشان رقابت کنند و فضایی فراهم نشود تا استعدادهای ایرانی با سایر استعدادهای جهانی رقابت کنند و خویش را محک بزنند، هیچگاه کسی متوجه نخواهد شد که جایگاه ایرانی ها در عرصه جهانی تا چه اندازه است. در عرصه تکنولوژی، تکنولوژی های جدید علمی و پژوهشی، مسائل هسته ای، نانوتکنولوژی و... هم همین روند حاکم است. اساسا برای رشد در هر عرصه ای چاره ای وجود ندارد، جز این که در یک عرصه بین المللی با حضور قدرت های جهانی رقابت صورت گیرد تا قدرت هر گروه و کشوری محک بخورد. بعنوان نمونه در عرصه رقابت است که مشخص می شود، صنعت خودروسازی ایران در چه جایگاه جهانی قرار دارد و تا چه اندازه از علم و فناوری روز عقب مانده است.
در حوزه های سیاسی و حاکمیتی هم ایران نیازمند چنین اتمسفر رقابتی است. فضای رقابت سیاسی در داخل کشور باید آزاد، عادلانه و فراگیر باشد تا ایران بتواند، الگوی حاکمیتی خویش را بعنوان الگویی شایسته به جهانیان عرضه نماید. این که فضای آزاد رقابت های سیاسی بسته و از انواع و اقسام روش های مشروع و نامشروع برای حذف رقبا، بهره گرفته و با تیغ تیز نظارت استصوابی رقیب از میدان به در شود جز این که ایرانی ها را از اصلاح وضعیت از راه روش های مسالمت آمیز و صندوق های رای ناامید کند، کمکی به کشور در راه رشد و پیشرفت نخواهد کرد. یکی از گزاره هایی که ایران همواره روی آن ادعا دارد، هماوردی سالم و عادلانه با سایر کشورها در امور متعدد است. جوان ایرانی باید بتواند از آوردگاه اطلاعات مختلف، دانش های نوین و حتی هرزه نگاری های عبث و بیهوده در فضای مجازی به سلامت عبور کند.
این مقوله نیازمند فرهنگ سازی و مهارت آموزی و گردش آزاد اطلاعات در جامعه است. بدون این آزادی، اساسا سلامت نفس و فرهیختگی معنا و مفهومی ندارد. بستن فضاهای ارتباطی نوین به این بهانه که امکان دارد ذهن و روان جوان ایرانی را تحت الشعاع قرار دهد، نه تنها سبب سلامت فکر، رفتار و روان جوان ایرانی نمی گردد، بلکه فضای مسمومی را بوجود می آورد که از دل آن دشمنان کشور مبادرت به صید فکر و اندیشه جوان ایرانی می کنند. این رویکرد که تمام راه ها باید بسته شود تا جوان ایرانی منحرف نشود، یک اشتباه بزرگ استراتژیک است. چگونه است، زمانی که جوان ایرانی برای تحصیل به کشورهای غربی می رود و در معرض انواع اقسام اطلاعات، فضاسازی ها، هرزه نگاری ها و... قرار دارد، آنقدر سعه صدر و عزت نفس دارد که خویش را در شمایل یک فرد فرهیخته و صاحب نام و دارای ایده در بخش های متعدد ملل توسعه یافته مطرح می کند، اما برخی در ایران به دنبال مسدودسازی اینترنت و فضای مجازی می باشند تا به زعم خود از انحراف نسل های متعدد کشور جلوگیری نمایند. آیا در غرب هم کسی تلاش می کند، اینترنت و فضای مجازی را محدود کند یا رقابت های سیاسی و مدیریتی را مسدود سازد؟ باید بگونه ای برنامه ریزی و فرهنگ سازی کرد که افراد، خود، سره را از ناسره تشخیص دهند و بدون احتیاج به ابزارهای سلبی، خودکنترلی داشته باشند. اگر کسی بخواهد از سایت ها و شبکه های ناسالم بهره ببرد، در اوج محدودیت ها هم به این سمت سوق پیدا می کند.
اجرای طرح هایی از جنس طرح صیانت جز این که سرمایه گذاری های قابل توجه کشور در حوزه کسب و کارهای آنلاین و مجازی را در راه اتلاف قرار دهد، کمک دیگری به کشور نخواهد کرد. رشد اخلاق و معرفت افراد از راه روش های سلبی امکان پذیر نیست. این که به خاطر حاشیه سازی های یک عده معدود که اعتقادی به جمهوری اسلامی ندارند و از در دشمنی با ایران و ایرانی برآمده اند، تصمیم گرفته شود، اینترنت و فضای مجازی محدود یا مسدود شود، اشتباه محض است. این تصمیم جز این که به کسب و کار ملت و گردش آزاد اطلاعات ضربه وارد سازد، فایده دیگری ندارد. از قدیم گفته اند: «گنه کرد در بلخ آهنگری/ به شوشتر زدند گردن مسگری/» باید به نمایندگان مجلس یادآوری کرد که گردش آزاد اطلاعات برابر قانون اساسی ضروریست و نباید فضای دگم را در عرصه ارتباطی و اطلاعاتی برای مردم ایجاد کرد. اگر بازگشت طرح صیانت به صحن سبب شود تا نمایندگان پیگیر مطالبات مردم باشند باید از آن استقبال کرد، اما اگر آنرا در جهت مسیری تازه برای ایجاد محدودیت در فضای مجازی اتخاذ نموده باشند، باید نسبت به تبعات آن نگران شد.
منبع: الف دانلود
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب