نسل پنجم اینترنت چه خصوصیت هایی دارد؟
به گزارش الف دانلود، بعد از مواجه با ورود نسل سوم و چهارم تلفن همراه در دنیا طی سالهای گذشته، چند سالی است که صحبت از ۵G یا همان نسل پنجم تلفن همراه با خصوصیت هایی مانند کاهش تأخیر، ظرفیت بالای دسترسی، قابلیت اطمینان بسیار بالا و قابلیت اتصال و ارتباط اشیاء در سطح وسیع، مطرح می شود.
به گزارش الف دانلود به نقل از ایسنا، از آنجائیکه اخبار نسل پنجم اینترنت در گوشه و کنار جهان انتشار یافته و کاربران بسیاری در انتظار اجرای آن هستند، کشورهای مختلفی با همکاری بزرگترین اپراتورهای اینترنت و غول های تکنولوژی در جهان درصدد برقراری این نسل جدید از اینترنت هستند.
در اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی بود که اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامه ای را برای توسعه تیم ارتباطات بین المللی موبایلی (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و فرای آن آغاز کرد؛ در نتیجه رسما یک مسابقه جهانی برای تعیین نسل پنجم شبکه موبایل آغاز شد و از آن پس، شاهد رقابت تنگاتنگی میان اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه در سرتاسر جهان هستیم که هر یک بدنبال برقراری و راه اندازی نسل جدید و پرسرعت اینترنت نسل پنجم در کشورهای مختلفی همچون کره جنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریکا، استرالیا و غیره هستند و از توانایی ها و برنامه های خود دراین زمینه رونمایی می کنند.
بر اساس اخبار و گزارش های انتشار یافته در منابع و رسانه های خبری، میتوان دریافت که بعضی از کشورهای جهان در گسترش زیرساخت های لازم و برقراری آزمایشی و نهایی شبکه نسل پنجم اینترنت ۵G نسبت به سایر کشورها تمایل بیشتری از خود نشان داده اند تا با انعقاد قراردادهای همکاری با بزرگترین اپراتورهای مخابراتی، به کاربران و شهروندان خود امکان بهره مندی از خدمات اینترنت پرسرعت ۵G را اعطا کنند.
به طور کلی بنظر می رسد که کشورهای اروپایی سردمدار گسترش زیرساخت های لازم جهت راه اندازی شبکه نسل پنجم اینترنت همراه ۵G هستند که همچون مهم ترین آنها انگلستان، آلمان، اسپانیا و هلند است و از کشورهای پیشگام در منطقه شرق آسیا و اقیانوسیه هم میتوان به چین، استرالیا، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، تایلند، هنگ کنگ، سنگاپور و مالزی اشاره نمود.
همچنین شرکت اریکسون (سازنده تجهیزات مخابراتی سوئدی) در گزارش نیم سالانه "موبیلیتی" (تحرک پذیری) اعلام نمود با استقبال بالاتر از این فنآوری در چین و آمریکای شمالی، شمار مشترکان موبایل ۵G در سطح جهانی در سال ۲۰۲۲ از مرز یک میلیارد نفر عبور خواهدنمود. در صورتیکه شمار مشترکان ۵G در سه ماهه نخست ۷۰ میلیون رشد کرد و به حدود ۶۲۰ میلیون مشترک رسید، شمار مشترکان ۴G، با ۷۰ میلیون افزایش، به ۴.۹ میلیارد مشترک رسید.
طبق این گزارش شبکه های ۵G یا نسل پنجم، سرعت بسیار بالاتری در مقایسه با نسل قبلی دارند و قابلیت های آینده گرا مانند رانندگی خودران را امکان پذیر می کنند. اشتراک های ۵G در سال ۲۰۲۷، به ۴.۴ میلیارد خواهد رسید. پیشبینی می شود شمار کاربران ۴G سال جاری به اوج رسیده و سپس کاهش می یابد چونکه مشترکان به ۵G مهاجرت می کنند و اریکسون قبلا پیشبینی کرده بود شمار مشترکان ۴G در سال ۲۰۲۱ به اوج خواهد رسید؛ طبق این گزارش رشد شمار مشترکان ۵G به یک میلیارد نفر در سال میلادی جاری، دو سال زودتر از ۴G اتفاق می افتد که ۱۰ سال پس از طریق اندازی شدن، به این نقطه عطف دست پیدا کرد.
در همین رابطه مجید هدایتی- کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات- در گفتگو با ایسنا، در رابطه با اینترنت ۵G اظهار داشت: اصولا فناوری های ارتباطی توسعه پیدا می کنند و روز به روز نسل آنها همانگونه که از اعداد آنها مانند ۴G، ۵G، ۶G و... مشخص بوده پیشرفته تر می شود و پتانسیل و ظرفیت این نسل از اینترنت در حال رشد است.
وی افزود: منظور از نسل همان رشد اعداد است و دلیل این که اعداد افزایش و به اصطلاح بالاتر می رود اینست هر فناوری که ایجاد می شود دست آوردهایی دارد که خویش را از فناوری قبلی متمایز می کند و بزرگ تر می شود؛ به صورت مثال اتفاقی که برای ۵G در مقایسه با ۴G رخ می دهد، سرعت را تا ۱۰۰ برابر بیشتر می کند و این مساله یکی از فرصت هایی که می تواند برای مردم و مشاغل در آینده نیاز ضروری باشد و فرصت های شغلی جدیدی را تعریف و نیازهایی را که مقتضای فناوری ایجاد شود را پاسخگو باشد.
به گفته این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در حال حاضر امکان دارد صحبت در رابطه با این نسل از اینترنت (۵G) ماورایی، غیر قابل تصور ودرک باشد؛ با وجود این که در کشور ما هم پیاده سازی شده است و اپراتورهای ارتباطی هم تلاش کرده اند این فناوری را هم سو و با همین سرعت سایر کشورهای پیشرفته وارد کشور کنند اما هم اکنون صحبت کردن در رابطه با این فناوری برای مردم خیلی قابل ملموس و قابل درک نیست.
هدایتی با اعلان اینکه اینترنت ۵G سرعت انتقال سریع و تأخیر بسیار کمی دارد، تشریح کرد: پهنای باند این نسل از اینترنت بسیار بالاست، ازاین رو اگر فناوری ۵G را مصداق یک اتوبان در نظر بگیریم، شاید فناوری ۴G یک اتوبان دو باندی و فناوری ۵G همان اتوبان با چهار باند باشد، ازاین رو سرعت و کیفیت آن بالاتر می رود.
وی در ادامه سخنانش اظهار داشت: طبق گزاش های منتشره اعلام شده امسال انتظار می رود تعداد اتصالات جهانی ۵G به یک میلیارد برسد که رقم بسیار عجیبی است، رقمی که پیشبینی می کردند تا سال ۲۰۲۵ دو برابر می شود و این نشان میدهد شوق و عطش جهانی به استفاده از این فنآوری نوظهور بسیار بالاست، چونکه بسیار کارآمد است.
به گفته این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، ممکن در ابتدا این نسل از اینترنت زیاد نیاز و لزوم استفاده مردم نباشد و ۵G آمده تا صنایع را به یکدیگر متصل، اینترنت اشیاء را رونق دهد و جراحی ازراه دور را بعد از سال ها شعار اجرایی کند، درصورتیکه این امر در کشور ما انجام شد. جراحی ازراه دور یک فناوری فوق العاده است که در سایر کشور ها مانند ایران استفاده می نمایند. ازاین رو این نسل از اینترنت آمده تا اتفاقاتی را بوجود آورد که در گام اول به نفع صنایع مانند پتروشیمی، نفت خودرو و حتی رسانه است و در گام بعدی مردم و عموم را مخاطب قرار می دهد. کره جنوبی هم جزو نخستین کشورهایی بود که توانست این نسل از اینترنت را توسعه دهد و بعنوان پیشتاز در زمینه توسعه ۵G شناخته شود و بعد از آن هم چین و ایالات متحده آمریکا قرار دارند.
وی در ادامه سخنانش با تاکید کرد بر این که برای لمس هدف ایجاد این نسل از فناوری باید به موارد کاربردی آن رجوع کرد، تشریح کرد: ازاین رو باتوجه به سرعت بالا و پهنای باند اینترنت ۵G تعدادی موارد کاربردی دارد که در نهایت می تواند صنعت لجستیک ما را برپایه اطلاعات به لحظه و ثانیه ای که جابه جا می کند، هوشمند کند و در مواردی مانند بهبود عملیات تولید و آموزش الکترونیکی و سایر موارد بهره برد.
هدایتی در ادامه سخنانش بیان کرد: در دوران کرونا خیلی از کشورها درگیر آموزش بودند، در کشور ما هم از زمانی که دورکاری اعلام شد، با بهره گیری از پلتفرم شبکه شاد، آموزش یک ساعت هم تأخیر نداشت و زمانی که اینترنت ۵G روی کار آید، پلتفرم ذکر شده میتوان توسعه، گسترش و به روزتر شود.
این کارشناس در پاسخ به این پرسش که چرا اپراتورها باوجود این که پتانسیل لازم را دارند، این نسل از اینترنت را همه گیر نمی کنند و توسعه وسیعی نمی دهند اظهار داشت: علت آن اینست که به صرفه اقتصادی نیست و این استقبال از جانب مردم دیده نمی گردد چون سرعت به قدری بالا می رود که میزان استفاده را متوجه نمی شوند و از طرف دیگر نیاز مردم هم نیست و در همه جای دنیا از اینترنت مبتنی بر ۴G استفاده می نمایند.
وی افزود: نکته مهم دیگر اینست که در سطح جهانی این انتظار می رود که اینترنت ۴G حداقل تا یک دهه دیگر به همین روال پیش برود اما احتمال می دهم که این یک دهه با کمک اشتراک گذاری طیف پویا (DSS) بیشتر هم بشود؛ در واقع طول عمر بیشتری برای اینترنت ۴G به وجود می آورد. (DSS) یک فناوری و آنتن جدیدی است که امکان استفاده موازی از ۴G و ۵G را در یک باند فرکانسی فراهم می آورد و در واقع این فناوری تقاضا را برای این نسل از ارتباطات در یک زمان واقعی به صورت پویا فراهم می آورد.
هدایتی اضافه کرد: در حال حاضر ما فقط آنتن هایی را داشتیم که مبتنی بر یک دامنه کار می کنند و قادرند که به یک تعداد مشترک سرویس عرضه نماید اما فناوری (DSS) این مشکل را حل می کند و به همین خاطر احساس می شود استفاده از اینترنت ۴G حتی بیشتر از یک دهه دیگر زمان ببرد.
این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در انتها اشاره کرد که نسل پنجم اینترنت در ایران در اپراتورهای تلفن همراه به راه افتاده است و در نقاط مشخصی درحال عرضه سرویس است اما مخاطب آن کاربران عادی نیستند و درنهایت امکان دارد اپراتورها در سطح شهر یا مناطق خاصی وای فای ۵G روشن کنند و مردم از آن استفاده کنند، اما به سبب مسائل هزینه ها و مسائل اقتصادی، مخاطب اصلی آن بیشتر صنایع هستند.
طبق این گزارش چند سالی است که این نسل از اینترنت در ایران توسط اپراتورهای تلفن همراه راه اندازی شده و فعالیت خویش را در چند استان کشور آغاز نموده است.
منبع: alefdownload.ir
این پست الف دانلود را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات خوانندگان الف دانلود در مورد این مطلب